Dentium Yazır'a Hoşgeldiniz...

 

Oral Diagnoz

Oral Diagnoz ve Radyoloji Kliniği, hastalarımızı ilk olarak karşıladığımız kliniktir. Ağız, diş ve mukoza hastalıklarının tanısını yardımcı muayene yöntemlerini kullanarak koyan, bu dokuların iyileştirilmesine yönelik en uygun tedavi planını hazırlayan ve hastaları tedavilerinin yapılacağı uzmanlık dallarına yönlendiren kliniktir.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

İyi Bir Muayene İçin Neler Gereklidir?

Muayenenin ilk aşamasında hastalara genel sağlıklarıyla ilgili herhangi bir sorunları veya sürekli doktor kontrolünde olmalarını gerektiren bir hastalıkları olup olmadığı sorulur. Bu genel sağlıkla ilgili hikayenin detaylı olarak sorgulanması hastalarımızın diş tedavileri sırasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlara karşı, diş hekiminin gerekli tedbirleri alması açısından çok önemlidir. Tedaviler sırasında yapılacak uygulamalar ve kullanılacak ilaçların seçimi hastalarımızın sağlığına uygun olarak muayene esnasında edinilen bu bilgiler doğrultusunda düzenlenir.

Muayenenin ikinci aşamasında hastalarımızdan gerekli radyografiler istenir. Radyolojik muayene oral diagnoz hekimimiz tarafından tamamlandıktan sonra hasta için uygun olan en iyi tedavi planı belirlenir. Hastalarımıza hazırlanabilecek bu tedavi planı ile ilgili değişik alternatifler, avantaj ve dezavantajları ile detaylı olarak anlatılır.

Oral Diagnoz Öncesi Neler Bilmeliyiz?

Oral Diagnoz İnceleme Açısından 3 Başlığa Ayrılır. Bu Başlıklar;

Dijital Panoromik Röntgen

Tüm dişlerin ve çene kemiğinin daha az ışın kullanılarak birlikte görüntülendiği bir röntgen çeşididir. Özellikle kontrol amaçlı genel ağız muayenesinde, gömük diş çekimi, rezeksiyon, ufak kistler veya az sayıda implant uygulanması gibi basit cerrahi işlemlerde kullanılır. Dijital olması, görüntü kalitesini artırmakta ve kişinin aldığı radyasyon miktarını belirgin şekilde azaltmaktadır.

Dijital Radyografiler (RVG)

Muayenede fark edilemeyen çürük, kök kanalındaki problemler röntgenler yardımıyla kolaylıkla tespit edilebilir. Görüntüler, anında bilgisayar ekranında görülebilir ve üzerlerinde istenen renk ayarları, büyültme-küçültme işlemleri ve ölçümler yapılabilir. Görüntüler, bilgisayar ortamında hasta dosyasında saklanabilir ve gerekli durumlarda internet ortamından paylaşılabilir. Hastanın maruz kaldığı radyasyon oranı da ciddi ölçüde azalmıştır.

Bilgisayarlı Tomografi (BT, CT)

Bu yöntemde ağız bölgesinden enine kesitler de alınabilmekte ve bu sayede dişlerin veya patolojik oluşumların çevre dokularla ilgili komşulukları 3 düzlemde de incelenebilmektedir. X ışını kullanılarak, istenilen bölgenin kesitsel olarak incelenmesi sağlayan radyolojik teşhis yöntemidir. Büyük kistler, tümörler ve çok sayıda implant uygulamasının planlandığı vakalarda yatay yöndeki kemik kalınlığı, sinüs boşluklarının konumları ve damar ve sinirlerin izledikleri yol kesin olarak saptanabilmektedir. Bu sayede cerrahi işlemlerin riski minimuma indirilmiş olur.

[bold_timeline_item_button title=”Expand” style=”” shape=”” color=”” size=”inline” url=”#” el_class=”bold_timeline_group_button”]

Oral Tanı Ve Radyolojinin Amacı Nedir?

Amaç; hastanın birincil şikayeti kaynağının belirlenmesi ve tedavisidir. Hastanın mevcut durumu genel olarak kabul edilir, böylece yalnızca mevcut şikayetleri tanımlamakla kalmaz, aynı zamanda gelecekte potansiyel sorunlara neden olabilecek alanları ve şikayet ilerlemeden önce hasta tedaviye yönlendirilebilir.
Erken tespit ile, önleyici ve önleyici prosedürler gelecekteki sorunları önleyebilir. Hastaların muayenesinde tanı için yardımcı radyografiler kullanılır. Ağızdan, dişlerden ve çeneden alınan radyografileri kullanarak varsa patolojiyi veya anormallikleri belirlemek ve değerlendirmek için tasarlanmıştır. Bu bilgiler ışığında, bireysel bir tedavi planı hazırlanır ve hastalar uygun uzman doktorlara yönlendirilir.

Hastalarımızdan
Yorumlar

Fatih Şen

Yaşlı anacığıma gösterdiği özel ilgi ve yapmış olduğu harika dişler için Tuğba hocama çok teşekkür ederim. Herkese tavsiye ederim ağzında yaralar vardı, Tuğba hocamın tedavisi sayesinde yaralar kısa sürede iyileşti. Artık annem sağlıklı bir şekilde yemek yiyebiliyor.

Ahmet Kart

Dr. Dt. Mücella Tezcan’dan çok memnun kaldım. 2.5 yıllık diş teli tedavimin ardından dişlerim düzeldi, ortodontik tedavim devam ediyor. Kendisi bilgili ve tecrübeli bir hekim. Karşısındaki kişiyi sabırla dinleyen, bilgilendiren, güler yüzlü ve dakik bir hekim ,randevu saatlerine düzenli bir şekilde uyuyor. İyiki de Mücella Hanım’ı doktorum olarak seçmişim.

Özlem Can

Merhabalar benim ön dişimde kırılma ve çürüme olmuştu o yüzden Burcu hocama gittim .Burcu hocam sayesinde dişlerim çok güzel oldu, emeğine sağlık hocam. Kesinlikle tavsiye ediyorum ,güler yüzlü ,işinde son derece başarılı bir doktor kendisi.

Mehtap Üzüm

Reşat Bey, çok ilgili, güler yüzlü, işini severek yapan bir diş hekimi. Bugüne kadar yaptırdığım kanal tedavilerinden çok memnun kaldım. Ayrıca diş beyazlatma işlemini de ağrısız bir şekilde yaptırmak isterseniz doğru adres. Güvenerek tedavi olabilirsiniz.

Dentium Yazır Polikliniği

Randevu Alın

  • Randevunuzu Oluşturun
  • Randevu Sistemi Nasıl Çalışıyor ?

Randevunuzu hekim belirterek oluşturduğunuz zaman, seçtiğiniz hekiminizin müsaitlik durumuna göre randevu saati belirlenip size e-posta veya telefon numaranız ile dönüş sağlanacaktır. Doktor tercihiniz yok ise seçimi boş bırakıp, uygun uzman hekimlerimizin en erken boş randevu saatinde randevunuz oluşturulup size dönüş sağlancaktır.

Dentium Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği

Çalışma Saatlerimiz

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2022 Tüm hakları saklıdır.