Dentium Yazır'a Hoşgeldiniz...

 

Konya Diş Eti Çekilmesi Nedir ?

Mart 23, 2023

Diş eti çekilmesi nedir

Periodontal hastalık olarak da bilinen diş eti çekilmesi, dişleri ve diş etlerini diş eti dokusuna bağlayan dokunun incelmesidir. Diş eti çekilmesi, kötü ağız hijyeni, sigara, diyabet ve yüksek tansiyon gibi bir dizi farklı faktörden kaynaklanabilir. Diş eti çekilmesi olan kişilerin semptomlarının kötüleşmediğinden emin olmak için düzenli olarak diş hekimlerini ziyaret etmeleri önemlidir.

 

Periodontal hastalık olarak da bilinen diş eti çekilmesi, dişleri ve diş etlerini diş eti dokusuna bağlayan dokunun incelmesidir.

Periodontal hastalık olarak da bilinen diş eti çekilmesi, dişleri ve diş etlerini diş eti dokusuna bağlayan dokunun incelmesidir. Diş eti çekilmesi 35 yaş üstü kişilerin yaklaşık %80’ini etkiler. Sigara, diyet (özellikle şeker), alkol tüketimi ve genetik gibi bir dizi farklı faktörden kaynaklanır.

Diş eti çekilmeniz varsa:

  • Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeniz sağlıklı diş etlerinin korunması ve daha fazla hasar oluşmasının önlenmesi açısından önemlidir.

 

Diş eti çekilmesi, kötü ağız hijyeni, sigara, diyabet ve yüksek tansiyon gibi bir dizi farklı faktörden kaynaklanabilir.

Diş eti çekilmesi, kötü ağız hijyeni, sigara kullanımı ve diyabet dahil olmak üzere bir dizi farklı faktörden kaynaklanabilir.

  • Kötü ağız hijyeni. Diş etlerinizdeki plağı uzaklaştırmak için dişlerinizi yeterince düzenli fırçalamıyor veya diş ipi kullanmıyor olabilirsiniz. Yeterli fırçalama ve diş ipi kullanmamak, dişlerinizin köklerini iltihaplanma ve diş çürümesine (çürükler) neden olan bakteri üremesine maruz bıraktığından diş eti çekilmesine yol açabilir.
  • Sigara içmek. Nikotin ağızdaki kan damarlarının daralmasına neden olarak üzerlerinde plak birikmesini engelleyememelerine yol açabilir – ve zamanla plak biriktiğinde, yeni dişleri mevcut iki dişin arasına yerleştirmeniz zorlaşır, böylece yiyecekleri ısırdığınızda ya da kahve veya çay gibi sıcak bir şey içtiğinizde birbirlerini itmezler!
diş eti çekilmesi
Diş eti çekilmesi için sitemizden randevu alabilirsiniz.

Diş eti çekilmesi olan kişilerin semptomlarının kötüleşmediğinden emin olmak için düzenli olarak diş hekimlerini ziyaret etmeleri önemlidir.

Diş eti çekilmesi olan kişilerin semptomlarının kötüleşmediğinden emin olmak için diş hekimlerini düzenli olarak ziyaret etmeleri önemlidir.

Bir diş hekimi diş eti çekilmesini erken tespit ve tedavi edebilir, diş hekimini düzenli olarak ziyaret etmezseniz diş eti çekilmesi kötüleşebilir ve dişlerinizi kaybedebilirsiniz.

 

Diş eti çekilmesi yaşayan diyabetik hastalarda enfeksiyon riski artar çünkü plak açığa çıkabilir.

Diyabet, vücudun çok fazla şeker üretmesine neden olan bir hastalıktır.

Diyabet diş eti hastalığına neden olabilir, bu da dişlerinizin ve diş etlerinizin kaybına yol açar.

Diyabetiniz varsa ve düzenli olarak diş ipi kullanıyorsanız, tüm dişleriniz iyi durumda olmalıdır – ancak yine de her dişte diğerlerinden daha sert olan ve bu nedenle enfeksiyona yatkın olan bazı küçük cepler (çukurlar olarak bilinir) olabilir.

Böyle bir durumda, daha fazla hasar oluşmadan sorunu tedavi edebilmeleri için hemen bir ağız bakım uzmanını ziyaret etmeniz en iyisidir!

 

Diyabetik diş eti hastalığınız varsa, sadece semptomları tedavi etmek değil, durumunuzun uzun vadeli riskini de göz önünde bulundurmak önemlidir.

Diş eti hastalığı diyabet gelişimi için önemli bir risk faktörüdür. Tip 1 veya tip 2 diyabetiniz varsa, profesyonel bir temizlik ve kontrol için diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeniz önemlidir. Diş eti hastalığı diş eti kanaması, diş çürümesi ve gevşek dişler gibi semptomları kötüleştirebilir ve kalp hastalığı, felç ve böbrek yetmezliği gibi komplikasyon riskinizi artırabilir.

Diş eti çekilmesi veya periodontitiniz varsa:

  • Dişlerinizi günde iki kez florürlü diş macunu ile fırçalayın (florür diş çürümesini önlemeye yardımcı olur)
  • Günde en az bir kez diş ipi kullanın; gerekirse diş arası fırçası kullanın
  • Sigara içmekten kaçının

 

Diş eti çekilmesi yaygındır ve bir diş hekimi tarafından düzenli olarak tedavi edilmesi gerekir

Diş eti çekilmesi yaygın bir durumdur, ancak uygun şekilde tedavi edilmezse ciddi olabilir. Diyabetiniz varsa ve diş etlerinizin küçüldüğünü veya kanamaya neden olduğunu fark ettiyseniz, bir diş hekimi tarafından kontrol edilmenin zamanı gelmiş demektir.

Dentium Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği

Çalışma Saatlerimiz

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2022 Tüm hakları saklıdır.