Dentium Yazır'a Hoşgeldiniz...

 

Diş eti kaybı, dişlerin çevresindeki dokudan kaybı anlamına gelir. Bu durum, dişlerin çevresinde oluşan çürükler veya diş eti iltihaplanması sonucu ortaya çıkabilir. Aşağıdaki adımlar diş eti kaybının oluşumunu ve nasıl önlenebileceğini anlatmaktadır:

  1. Plak oluşumu: Dişlerin üzerinde ve aralarında yer alan besin artıkları ve bakteriler, dişler üzerinde plak oluşumuna sebep olur. Plak, dişler üzerinde çürüklerin oluşumuna sebep olur ve diş eti kaybına neden olabilir.
  2. Diş eti iltihaplanması: Plak, diş eti üzerinde biriken bakterilerin oluşturduğu bir yapıdır. Diş eti iltihaplanması, diş eti üzerinde oluşan plak nedeniyle ortaya çıkar. Bu durum, diş eti kaybına neden olabilir.
diş eti kaybı
diş eti kaybı için sitemizden randevu alabilirsiniz
  1. Diş eti kaybı: Diş eti kaybı, diş eti iltihaplanması sonucu ortaya çıkar. Diş eti iltihaplanması sırasında, diş eti hücreleri tahrip olur ve diş eti kaybına neden olur. Bu durum, dişlerin çürüklerine veya dişlerin çıkarmasına neden olabilir.
  2. Diş eti kaybını önleme: Diş eti kaybını önlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
    • Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalayın ve diş ipi kullanın.
    • Aşırı şekerli yiyecekleri ve içecekleri tüketmeyin.
    • Diş hekiminizle sık sık görüşün ve dişlerinizi düzenli olarak temizlettirin.
    • Stresi azaltın ve sigara kullanmayı bırakın.

Diş eti kaybını önlemenin en etkili yolu, düzenli diş bakımı yaptırmaktır. Diş eti kaybını önlemek için diş hekiminize başvurun ve dişlerinizi düzenli olarak temizlettirin.

Dentium Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği

Çalışma Saatlerimiz

Yasal Uyarı

Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amacıyla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği © 2022 Tüm hakları saklıdır.